strand in zicht - Reisverslag uit Deventer, Nederland van jet kellner - WaarBenJij.nu strand in zicht - Reisverslag uit Deventer, Nederland van jet kellner - WaarBenJij.nu

strand in zicht

Door: Jet Kellner

Blijf op de hoogte en volg jet

14 December 2006 | Nederland, Deventer

Ja en toen stond ik daar...overgestoken met een prauw (10 minuten)...en ervoer de sterke emotie toen ik bedacht, voelde...dit is het...dit plekje, dit prachtige witte strand, waar grote schelpen liggen, rood koraal, het water turquooise blauw, kokospalmen, de vruchtenbomen...en mooie sfeer....dit wordt mijn plek, waar ik mijn famile, vrienden bekenden en onbekenden een warm thuis kan geven, voor een korte of langere tijd. Feike zag het aan me gebeuren: "je hoeft niet verder te zoeken, je hebt je hart al verloren.." Maar ja, we gaan natuurlijk niet over een nacht ijs in dit warme land. Het eiland heeft geen electriciteit, maar dit komt er wel in de toekomst..maar de toekomst is traag in de tropen. Dus is het werken met olielampen en lawaaierige generators, of met zonnepanelen...maar waarom zien we deze zo weinig in Indonesie???. Het zou toch de meest milieuvriendelijke oplossing zijn met deze hoeveelheid zonneuren. Het zou toch fantastisch zjn al we van Gili Gede een zonnepaneel experiment konden maken met een paar hts studenten...zijn er creatieve geesten, die projectmatig kunnen denken, waarbij er een win win situatie kan ontstaan voor verchillende partijen? Ik hoor graag suggesties. Het is nu een week geleden dat we op Gili Gede waren, ondertussen zijn we nog op andere ook mooie plekken geweest, maar nog steeds droom ik iedere nacht een beetje van deze plek. Het is betaalbaar, het geeft nog eens extra het gevoel van "eiland", het is anderhalf uur van het vliegveld, ik kan een boot kopen om in een half uur naar een toeristenplekje (Sengigi) te varen voor luxe bodschappen e vertier, 10 minuten voor de markt, het eiland schijnt een paar kleine dorpen te hebben en een klein schooltje, verder nog helemaal geen toerisme, de weg ernaarte is prima, bamboo huisjes in Lombokstijl zijn te plekke te bouwen en betaalbaar en is geen bouwvergunning voor nodig, ik heb vertrouwen in de onderneming die me dit land wilt verkopen (twee symmpathieke ondernemende lombokse vrouwen en hollandse man)en het bouwproces zullen begeleiden. Ons verblijf op Pondok Pantai( ten noorden van Sengigig) was ook bijzonder, mar het strand was daar zwart, de zee minder blauw, de locale bevolking te dichtbij, maar ook zeker de moeite waard om te huren, maar niet om te kopen... Kortom allerlei overwegingen spelen nog een rol. Ik heb besloten om nog eens weer terug te gaan naar Gili Gede. Morgen gaan we ernaar toe en zullen dan een nacht door brengen op het te kopen strand in een vissershutje. Hoe zal het dan voelen, dan kunnen we ook het eiland verder verkennen en de voor en nadelen op een rijtje zetten en natuurlijk gaan rekenen....heb ik genoeg geld..!? We houden jullie op de hoogte en we hopen nu op korte termijn op een verfrissende regenbui..ik hoor de donder rommelen in de verte..ik wens jullie veel sterkte en warmte in de hagelbuien?? en stormen die over Nederland woeden??

• 14 December 2006 - 07:53

Sarah:

Klinkt mooi mam. Klinkt echt mooi.

• 14 December 2006 - 15:17

Dajo:

Een mooi project wat zeker de moeite waard klinkt. Alleen krijg je wel de goedkeurig van de eiland bewoners? dat je niet S'nacht mannetes met hooivarken en fakkels voor je ziet!!!

• 14 December 2006 - 15:18

• 14 December 2006 - 15:20

Dajo:

Sorrie even iets te snel getypt!! Maar het is goedkeuring, S'nachts, mannetjes en hooivorken.... Alhoewel een hooivarken natuurlijk ook zou kunnen....!?

• 14 December 2006 - 15:44

hou je in de gaten.

Liefs Fenn & Ray

• 14 December 2006 - 22:45

Bia:

Ik volg je met ingehouden adem. Klinkt goed allemaal.
    Liefs voor jullie allebei

• 16 December 2006 - 16:25

Afien:

Ik zie het al helemaal voor me Jet, heel veel succes.

• 02 Januari 2007 - 14:31

Marga:

Sounds like paradise!
    Mogen al je wensen in het nieuwe gelukkige jaar vervuld worden !
    kus xxx