wat voorbij gaat en wat blijft - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van jet kellner - WaarBenJij.nu wat voorbij gaat en wat blijft - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van jet kellner - WaarBenJij.nu

wat voorbij gaat en wat blijft

Door: jet

Blijf op de hoogte en volg jet

03 Augustus 2011 | Nederland, Utrecht

Een periode van rouw en overdenking

Eerder teruggekomen en ook te laat. Te laat om nog mijn vader te kunnen zien en spreken. Maar het was een mooie begrafenis en een mooie tijd samen met mijn familie en kinderen. Huilen en lachen en verbonden. En ik voelde weer even heel goed waar het uiteindelijk om gaat. Voorbij alle ruis van angst,woede, verdriet, verlangen, ambitie, succes, ondernemingen, roem, eenzaamheid, materie, tekortkomingen etc blijft in essentie en intentie, de liefde. "had ik de liefde niet, ik ware niets.."

Geen vader meer die trots is en bezorgd en me steunt, altijd, ook al begreep hij soms niets van mij,ik ben kind af.

Via vacare heeft hoogseizoen nu, alle bungalows zijn bezet al vanaf begin juli tot eind augustus. En in augustus is de ramadan begonnen. Dat betekent dat mijn staf op halve kracht zal werken. Daarom zijn Michelle ( mijn anak angkat belanda/ hollandse pleegdochter) en Kasper haar vriend nu daar om een helpende hand te bieden. Michelle is een prima kokkie en een fantastische gastvrouw. Samen met ratu en de staf zal het wel allemaal lukken daar. De eerste enthousiaste berichten van gasten heb ik al gekregen. Via vacare staat nu ook in de reisgidsen (lonely planet en stefan loose reisgids) en dat is te merken. Gisteren werd ik opgebeld door de wereldomroep voor een interview.

Het is tijd om Via Vacare een nieuwe impuls te geven, nog wat (liefst eco) voorzieningen te treffen en misschien een paar heuvelhutten bouwen. Meer gerichte marketing voor doelgroep sabbatical gangers, yoga retraites? Een goede formule vinden om mijn bijdrage aan het opbouwen en ontwikkelen van Gili Gede en haar bewoners te leveren (denk oa het plastic afval probleem) ? Maar wil ik dat echt?? Ik merk dat ik in deze tijd een beslissing moet nemen. Ga ik het proberen te verkopen? Een partner zoeken die VV met me kan delen? Een partner zoeken die leven en liefde met me kan delen? Meer met vrijwilligers werken, zodat ik ook andere dingen kan ondernemen? Wat wil ik nu echt? Dichter bij mijn kinderen, familie en vrienden zijn? Weer wat meer van de wereld zien? Nieuwe inspiratie opdoen, een cursus/opleiding volgen? Zelf in retraite gaan? Een nieuwe onderneming starten? Weer helemaal in Nederland wonen, waar en wat doen dan?

Het is nog niet duidelijk, maar sta nu open voor de verandering. Laat maar komen.

liefs van Jet

• 03 Augustus 2011 - 08:29

Elizabeth:

Ik heb je verhaal gelezen en ik wil je via deze weg condoleren. Veel sterkte in het verwerken van verdriet en gemis en nieuwe keuzes maken.

Groet,
    Elizabeth (Groningen)

• 03 Augustus 2011 - 08:39

Henk Duzink:

Heb je emotie gezien in je verhaal, spreek mij aan, ook weer het kruispunt in je leven, keuze maken, jou kennende zal het weer de juiste keuze zijn. Nog gecondoleerd met het overlijden van je vader. Is altijd moeilijk een ouder te verliezen, kan je nooit meer even vragen, maar geeft ook aan dat het leven van je ouder bij jou verder gaat. Het gaat je goed, neem de tijd voor jezelf luister naar je hart.
    Groet van Henk uit Winsum.

• 03 Augustus 2011 - 09:07

Laila:

Lieve Jet,

Heb heel erg met jullie meegeleefd de laatste tijd; bij deze nog persoonlijk gecondoleerd. Fijn dat jullie een mooi afscheid hebben kunnen regelen.

Ook fijn dat het daar goed gaat; we hopen ooit weer eens naar het prachtige Via Vacare te komen, doe Ratu de groeten van ons,

Liefs

Laila (en Adrian)

• 03 Augustus 2011 - 09:33

Teun:

Wat ben je toch n bijzonder iemand die zo eerlijk met jezelf kan zijn...de antwoorden op je vragen inderdaad komen wel.Kus op je neus.Teun en Reny. ( we trouwden vandaag hehehe)

• 03 Augustus 2011 - 10:05

André:

Dag lieve Jet,

Tijden van verdriet samen met je familie kunnen ook heel goed zijn voor sterkte en saamhorigheid. Ik heb er alle vertrouwen in dat je de warmte en saamhorigheid met je familie en kinderen kunt beleven en geven.
    Zoen en knuffel, André

• 03 Augustus 2011 - 10:51

Michael Driebeek:

Beste Jet,

Gecondoleerd met het vertrek van je vader naar de 'andere kant'. Zoals mijn tante altijd zegt: "Hij gaat terug naar huis..." En zo zie ik het ook; het is een tijdelijk uit het zicht, tot we elkaar weer zien.
    Zo hebben wij elkaar een paar jaar geleden in de wachtruimte van de Ambassade in Den Haag ontmoet en een gezellige connectie gemaakt. Sindsdien fysiek uit het zicht en toch weet ik dat je er bent; simpel!

Ik wens je veel inspiratie voor het zoeken naar antwoorden op al die prachtige vragen. Verandering is inderdaad goed!

Omhelsd,
    Michael (Den Haag)

• 03 Augustus 2011 - 12:10

Fleur Pennings:

Lieve Jet,
    Wat n schrik te horen dat je vader is overleden. Het hoort op een gegeven moment bij het leven, maar je beseft daardoor maar eens te meer dat je in het moment moet zijn en genieten. Ik lees dat je een goed afscheid hebt kunnen nemen, helaas te laat om persoonlijk afscheid van je vader te kunnen nemen.
    En dan nog een aantal andere belangrijke te nemen beslissingen, spannend en veel succes!
    Ik wens je, mede namens Lieve, Veerle en Hans, veel sterkte toe. Dikke kus, Fleur

• 03 Augustus 2011 - 12:23

Maria Van Der Wijst :

Allereerst gecondoleerd met je vader. Ik ken het gevoel van plotseling 'weeskind' te zijn, ook al ben je al ver verwijderd van je kindertijd... Nieuwe impulsen, veranderingen. Ze staan al een poosje aan je deur te rammelen, denk ik. Ik ken je niet zo goed, maar op een of andere manier straal je dat wel uit. Mooi dat je open staat voor veranderingen. Misschien blijkt dat wel VV te zijn, en dan helemaal, maar misschien ook niet.

Sommige mensen blijven zoekers. Hun leven IS verandering. Steeds opnieuw. Ben heel benieuwd wat het uiteindelijk wordt bij jou...

Heel veel liefs uit Arnhem,
    we komen elkaar vast wel weer ergens tegen!

Maria van der Wijst, ook namens Walter

• 03 Augustus 2011 - 13:08

Corrie:

Lieve Jet,

Wat zal dit kruispunt weer brengen.
    Welke afslag neem je/
    Door wat laat je je leiden?
    Elke stap die je zet bepaalt je richting.
    Ik wens je veel vertrouwen toe in alles wat je doet.
    Alle goeds in deze tijd van rouw en verandering.

Liefdevolle groet,
    Corrie

• 03 Augustus 2011 - 13:20

Annettie:

Twee jaar geleden verloor ik m'n vader, maar ik heb gelukkig mijn moeder nog. Lijkt me heel raar om helemaal geen roots meer te hebben... Maar dat Indische blijft voorlopig wel te oordelen naar de ervaringen van de (klein)kinderen tijdens de plechtigheid. Je hebt weer veel uit te zoeken. Liefs, Annettie

• 03 Augustus 2011 - 14:08

Jan&jan:

wat een lading vragen....kom maar eens lekker in oene hollandse kost eten en alles op een rijtje zetten,
    liefs,
    jan&jan

• 03 Augustus 2011 - 14:57

Catharina:

lieve Jet,

gecondoleerd met het verlies van je vader. Fijn dat je erover schrijft en ik zo met je mee kan leven.

mooi om te zien hoe een succes je viavacare project is geworden.

Ben benieuwd waar je leven naar toe stroomt!

Veel liefs en groetjes aan ratu en je lieve hulp, Catharina

• 03 Augustus 2011 - 15:48

M. De La Rive Box:

De volle leegte
    van het onbegrensd bestaan
    zo zal het worden.
    Mysterie tijd en ruimte
    lossen op in helderheid. *

Lieve Jet,
    Gecondoleerd met het overlijden van je vader. Mooi dat je je zo verbonden weet met je familie.
    Ben benieuwd waar de toekomst je zal brengen. Je staat er voor open, dus er dient zich zeker "iets" aan.

Liefs, Matthijs en Marline
    *Robbert

• 03 Augustus 2011 - 17:57

Edwindejongh:

Gecondoleerd Jet, sterkte. Succes met je beslissingen aangaande de toekomst.

• 03 Augustus 2011 - 20:20

Catja:

Lieve Jet,

Ik lees nu dat je vader helaas is overleden. Gecondoleerd lieverd, het dak boven je hoofd is weg. Heel veel sterkte.

liefs
    Catja

• 03 Augustus 2011 - 20:38

Mieke:

Jet.............ik wens je heel veel sterkte en wijsheid toe. Ik verwacht dat de goede keuzes op je pad zullen komen.

Liefs Mieke

• 03 Augustus 2011 - 21:45

Bia:

Lieve Jet, je vader....
    Natuurlijk eindigen levens, maar pas bij het einde ga je nadenken over wie iemand was, wat je je van hem herinnert, hoe hij er ook alweer uit zag. Ik kende hem niet zo goed en hij is maar kort in mijn leven geweest maar hij was jouw vader en hij hoorde bij jou.
    Gecondoleerd Jet en een dikke zoen
    Bia

• 04 Augustus 2011 - 00:05

Jantine:

lieve Jet ,ik had je al een condoleance gestuurd naar je mailadres maar lees nu pas dat je te laat was!!! En nu het wees gevoel., ik herken het maar al te goed. Alles komt naar boven en daarmee vele vragen. Maar, dat is goed en laat maar lekker gebeuren en jou kennende komt hier vast weer iets moois uit. Veel sterkte nog gewenst de komende moeilijke periode en ik hoop je straks weer op Lombok te zien en dan kunnen we lekker bijpraten. Fijn dat het daar goed gaat! liefs, ook namens Holis.

• 04 Augustus 2011 - 11:12

Jack:

Beste Jet,
    Ten eerste wil ik je nog condoleren met het verlies van je vader.
    Ten tweede wens ik jou heel veel sterkte toe om deze moeilijke tijd door te komen en om een weloverwogen beslissing te nemen voor je "nieuwe" toekomst. Mocht je vanaf september op Lombok zijn kunnen we elkaar zeker een keer ontmoeten.
    Jack

• 05 Augustus 2011 - 07:55

Peter Paul:

Sterkte Jet. Je staat op een kruispunt in je leven met uitzicht in alle richtingen. Leve de verandering!

• 05 Augustus 2011 - 08:35

Agnes:

Lieve Jet, veel sterkte met het overlijden van je vader. Fijn dat hij VV toch nog heeft gezien (toch?)...
    Je schrijft over de beslissingen die je moet nemen en dat je open staat voor verandering, het lijkt mij lastig maar tegelijk ook een grote vrijheid. Vertrouw op jezelf, tot nu toe heb je het fantastisch gedaan! Lieve groet,

• 06 Augustus 2011 - 09:16

Ron:

Beste Jet, Gecondoleerd namens Ike en mijzelf. Wat vreselijk voor je en je familie om een geliefde te moeten missen. Ik zal voor jullie bidden want ik weet zeker dat onze Vader jouw vader met open armen zal ontvangen!

ViaVacare, ja, wij zijn nu in Lombok en wil graag met je als het jou schikt eens praten over je plannen. Maar neem eerst de tijd Jet.

• 06 Augustus 2011 - 12:11

Nicolette:

Lieve Jet, gecondoleerd met het overlijden van je vader. Ik wens je veel licht en wijsheid op je levensweg, in deze tijd van afscheid en nieuwe mogelijkheden. Ik denk aan je, Liefs, Nicolette

• 09 Augustus 2011 - 14:03

Gerda:

Lieve Jet,

Allereerst gecondoleerd met je vader. Wil je veel sterkte toewensen met het verwerken van het verlies.

Goed om te lezen dat VV weer vol zit. Regelmatig denk ik nog terug met goede herinneringen aan mijn verblijf bij je. De groetjes aan iedereen!

Verder wens je je veel sterkte met je eigen reis.

Liefs Gerda

Zou je graag eens zien.
    Marten Boven

• 02 Oktober 2011 - 08:21

Beppie Dochter Van T:

Een bericht van Beppie van tante Fien. van Lisa hoorde ik dat ze je ontmoet had op de begrafenis. allereerst van harte gecondoleerd. Ik wilde heel graag komen want ik heb leuke herinneringen aan je vader (en je moeder. Mijn werk stond dat helaas niet toe.
    Mooi dat je de moed hebt gehad het roer op tijd om te gooien. Ik heb dat gevoel vaak gehad maar nooit doorgezet. Wel ben ik een aantal jaren gleden op Bali geweest op mijn eentje. Mooi en eng voor mij. Lisa isd afgelopen weekend bij ons in Bergen op Zoom geweest en we hebben heel wat herinneringen opgehaald. Mijn indische afkomst heb ik naar mijn gevoel wat verloochend en na dit weekend kwam er voor mijn een soort heimwee naar de indische tak. Zal ook de leeftijd wel zijn.
    Ik heb begrepen dat je nu in Nederland bent. Uiteraard van harte welkom in het zuiden hier! We kunnen bellen en wat afspreken als je dat leuk vind. telefoonnr.0164234131. Heel veel sterkte en hopelijk tot ziens of horens. Liefs Beppie