Hoop en zegen - Reisverslag uit Mataram, Indonesië van jet kellner - WaarBenJij.nu Hoop en zegen - Reisverslag uit Mataram, Indonesië van jet kellner - WaarBenJij.nu

Hoop en zegen

Door: jet

Blijf op de hoogte en volg jet

29 Januari 2009 | Indonesië, Mataram

Vanmorgen, het was nog stil, in suranadi tempel met de heilige bron, baden in helder water. Het zuiveringsceremonie van de balinezen op deze mooie plek. Drie keer met je hoofd onder water, bloemenoffers, wierrook, het blijft een bijzondere ervaring. Het was een laatste activiteit met Frank en Zorah, twee gasten van Via Vacare. Ik voelde me licht en rustig, hoewel er veel gaande is. Eigelijk verwachtte ik geen nieuwe gasten meer, maar nu toch twee nieuwe boekingen. Mijn jongens moeten de uitdaging maar aangaan, ze zijn er klaar voor zeggen ze. Ik ga 10 februari weer richting Bali en dan 18 februari weer terug. Het was een bijzondere periode. Ik vond het zwaar in het begin en langzaamaan leerde ik weer los te laten.." sankalpa " zoals een vriend me schreef, niet meer te hechten aan handelingen gedachten gevoelens of zelfs het maken van toekomstplannen. Ik voel nu wat hoop en zegen betekent in de volle essentie. Niet als anker, niet als dwang of noodkreet, maar als vertrouwen dat het op een of andere manier altijd weer goed komt. Ondernemen zonder je al te druk te maken....,ik had een fijne tijd met geweldige gasten en heb het idee dat het deze zomer en volgende winter wel eens helemaal vol zal zijn op Via Vacare. Alle gasten erkenden de unieke kracht van ViaVacare en willen proberen om terug te komen met een groep. Dat wordt reis programma's "kunst van het niets doen" maken straks in Nederland!En ik heb zin om de laatste voorzieningen te gaan treffen, weet nu wat er moet gebeuren om de hele dag energie te hebben zonder een ronkende motor.
Ik heb wat gasten mijn weblogwachtwoord gegeven en hoop dat ze nog persoonlijk wat gaan schrijven over hun Via vacare beleving en het proces van niets doen! Tot gauw in Nederland en hoop dat het niet al te koud is, want hier is het nog steeds heerlijk, met name op Via Vacare met windje en af en toe verkoelende regenbui! Veel liefde, zonnewarmte en licht van mij.

• 29 Januari 2009 - 12:01

Sarah:

Hai mam,

Wat fijn dat je al bijna weer terugkomt! Heb echt erg veel zin om je te zien.

kus

• 29 Januari 2009 - 16:45

Corrie:

Dag lieve jet,
    Ja, hier bij mij is het heerlijk koud, sneeuw maar ook zon. Uit je mail straalt rust en liefde voor het leven zoals het is. Eenvoudig en volop beweging.
    Het ga je goed.
    In liefde Corrie

• 30 Januari 2009 - 08:26

Bia:

Dag lieve vriendin,
    Ik heb bewondering voor je concentratie en je eigenheid. Goed gedaan!
    Zie je hopelijk snel
    liefs,

• 31 Januari 2009 - 12:06

Merel:

sankalpa!
    Mooi geschreven Jet.
    Je verhalen blijven me inspirerend...
    En je bent de enige van wie ik indirect leer om door te zetten, je passie te volgen en weer los te laten.
    Willen en ondernemen versus laten zijn en vertouwen....well done!!

Op hoop van zegen, love Merel

• 02 Februari 2009 - 15:11

Maarten:

Lieve Jet,

als ik je overpeinzingen lees zie ik dat ik nog veel van je kan leren - veel bewondering voor je kalmte en vertrouwen - misschien is het daardoor wel allemaal zo mooi op VV! De reiskriebels werken al weer, als een soort voorproeverij.

Succes, en veel geluk!

• 09 Februari 2009 - 16:04

Margreet Boerman:

Yoga, aandachttraining in de Marne, hier in Groningen ook mensen de kunst van NIET-DOEN laten ervaren en ontwikkelen via mijn Praktijk. De cursussen lopen en ook steeds meer individuele cliënten.

Mijn website www.marananda.nl is in de lucht! En zelf kom ik ook steeds een stapje dichter bij vertrouwen en acceptatie van wat er is. Met ups en downs natuurlijk, dat hoort erbij.

Jet ik wens je een fijne week in Nederland, het is wel koud nu, vriesweer. Lieve groeten en veel niet-doen gewenst, Margreet

• 09 Februari 2009 - 16:35

Margreet Boerman:

• 09 Februari 2009 - 19:08

Paulien Ex:

Lieve Jet,

Mooi om je verhaal te lezen. Je moed vind ik inspirerend.

We wensen je veel goeds !Heel veel goeds!
    Paulien (en Frank)