een maand van geduld en actie - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van jet kellner - WaarBenJij.nu een maand van geduld en actie - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van jet kellner - WaarBenJij.nu

een maand van geduld en actie

Door: Jet Kellner

Blijf op de hoogte en volg jet

19 December 2007 | Indonesië, Batavia

De jasmijn geurt langs het pad naar het dorp. De geiten knabbelen weer aan het groene gras. De lucht en wolken kleurt zich in indrukwekkende tinten. De regen valt verkoelend als een watervloed naar beneden.Het koraal en de vissen zijn nog steeds uitbundig. het aanblik van mijn huisjes in wording vervult me met trots. Geweldig ontwerp, vooral het dak.Ik voel me weer jaren jonger en ontspannender. Ik heb een prachtige boot laten maken van een heeeele grote boom uitgehold, dus heel sterk. We verkennen de omgeving met de boot en rekenen uit hoeveel de 40pk motor verbruikt. We...zijn Maarten (vriend uit nederland), Ratu en inmiddels 3 man personeel. Er was veel te doen, veel te organiseren, veel te regelen, veel geduld was er nodig, maar ook actie en vertwijfeling. Wat komt er nog veel bij kijken en wat kan er veel mis gaan. Maar stap voor stap en met vertrouwen blijf ik optimistisch. Het gaat zoals het gaat en tijd is een relatief begrip. Het is en blijft een onbetaalbaar avontuur die het leven voluit doet leven. Maar misschien moet ik toch maar een staatslot kopen...om alle onvoorziene uitgaven, nu en straks het hoofd te kunnen bieden. Ratu als hindoe verzekert me met zijn karma gedachten geen zorgen te maken:zorg voor een goed hart en voor een goed hart wordt gezorgd!En Maarten zorgt voor de rationele technische,doortastende en doorvragende en commerciele tonen. En voor mooie foto's, die hij dadelijk op deze weblog zet.

Lieve allemaal, ik wens jullie veel licht en warmte in deze donkere dagen.

• 19 December 2007 - 02:43

Teun:

nothing matters much and most things don't matter at all !! maarrrr kommen zal je er Jet, want je hebt kultureel inzicht en bovendien positief doorzettings vermogen.
    Ziet er harstikke leuk uit op de foto's.
    Je gaat er wel eens uit he, weg van de zaak bedoel ik dan.
    Ik bewonder je...Teun

• 19 December 2007 - 08:00

Annettie:

Super, ze staan er, de huizen! Klaar voor het ontvangen van de eerste gasten in januari!Eerst nog een gezellige kerst met de familie, geniet ervan, het blijft de komende tijd hard werken maar... met voldoening lijkt me! Vanuit Groningen: fijne dagen en een heel goede start in 2008!

Liefs, Annettie

• 19 December 2007 - 08:22

Sarah:

Ziet er prachtig uit op de foto's. Goed van je hoor: hard werk, veel geld, maar het resultaat is ook zichtbaar aanwezig! Ik heb ontzettend veel zin in je weer te zien en Ratu de hand te schudden en te genieten van de omgeving zoals jij die schetst.

Tot snel mam!

• 19 December 2007 - 17:04

Merel:

Jetje, je ziet er stralend en geinspireerd uit!
    Maak je geen zorgen...

Love Merel

• 21 December 2007 - 09:09

Margreet:

Fijn dat je zo vollop leeft en geniet van het opzetten van je droom, met alles wat daarbij hoort. Ook de tegenslag of vertwijfeling. Ik snap het een beetje van binnenuit omdat ik de laatste maanden druk doende ben met het opzetten van mijn eigen bedrijfje (MarAnanda voor yoga & workshops / therapie & coaching)
    Ik wens je heel fijne laatste dagen van 2007 (in heel andere sfeer dan hier) en een bruisend 2008 met ook rust en stilte en fijne mensen om je heen.
    Liefs van Margreet Boerman

• 21 December 2007 - 10:04

Bia:

Jet, het gaat allemaal goed komen hoor. Het ziet er erg mooi uit allemaal. En jij ziet er absoluut niet uit alsof je binnenkort in elkaar stort. In ieder geval heb ik voor alle zekerheid inmiddels maar die staatslot gekocht, je weet tenslotte nooit....
    Hele fijne feestdagen en ik wens je nog meer kracht, liefde en ook rust toe.
    Zoen, Bia

• 22 December 2007 - 09:26

Resi Tichelaar:

HaJet,
    Dankjewel voor je mail en leuk om je bericht hier te lezen. En ook de foto's.
    En natuurlijk zend ik je met alle liefde goede gedachten voor dit mooie avontuur van je.
    Resi.

• 23 December 2007 - 17:24

Sido En Fransje:

Lieve Jet, we zijn er even stil van....de huisjes staan er en het ziet er zo natuurlijk uit, alsof het er altijd al zo was. Je bent een kanjer!
    Hele mooie kerstdagen daar op het warme eiland, en voor 2008: heel veel succes, geluk, liefde, en dat je prachtige droom helemaal uit komt.

Liefs, Sido & Fransje

• 25 December 2007 - 11:06

Inge En Harry:

te gek jet, doorgaan zo.
    liefs v. inge en harry

• 26 December 2007 - 14:05

Hans Jeunhomme:

Te gek Jet, je realiseert nog eens wat. Wat ik op de foto's zie lijkt goddelijk. Ik kom nog een keer langs.
    Verder zul je wel veel energie hebben, lijkt me zo. Want als je je pad loopt, dan gebeurt zoiets. En beter wel energie en weinig geld, dan andersom. Waar of niet.
    Tot ziens
    Hans Jeunhomme

• 28 December 2007 - 10:01

Annemarie/Frans:

We hoorden van het noodweer op Bali en Java.
    Hopelijk is het niet problematisch voor je geworden.
    Je verhaal en alles wat je al neergezet hebt klinkt heel fantastisch, helaas kan ik je foto's nooit bekijken op de MAC
    (ander progr.)
    Jet, met veel liefs en 'n sprankelend 2008 toe gewenst!
    Annemarie/Frans

• 06 Januari 2008 - 10:52

Bia:

Lieve Jet, ik schrik van je laatste mail. Niet opgeven hoor! Uit ervaring weet ik hoe eenzaam je je kunt voelen in slechte tijden maar weet wel dat wat slecht gaat, altijd vanzelf weer ten goede keert wanneer je erin blijft geloven...en ik geloof heilig in je.
    In gedachten houd ik je even vast.
    Liefs...