vorm en inhoud - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van jet kellner - WaarBenJij.nu vorm en inhoud - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van jet kellner - WaarBenJij.nu

vorm en inhoud

Door: Jet Kellner

Blijf op de hoogte en volg jet

07 Augustus 2007 | Indonesië, Batavia

Eindelijk is het zover. de tekeningen en begrotingen na de zesde revisie goedgekeurd en de bouw is begonnen. Duurder als verwacht, maar ook mooier en beter! Een sterke zeemuur van 100 meter land , 2 meter hoog en anderhalve meter bereed om mijn bomen en land te beschermen tegen optrekkend zeewater. Een mooi yogaplatform op de heuvels met een loopbrug van bamboe over het strand boven het water. Heetwater systeem om ook een warme douche te kunnen nemen, zonnepanelen die ook voor een prikje kon overnemen, een sterke generator erbij, twee nieuwe putten (helaas ook zoutwater), onderzoek naar osmosissysteem om zout in zoet water te veranderen (maar ook bezig met orientatie op het idee van waterpyramidesysteem, zie www.waterpyramid.nl met dank aan Martijn). En dan natuurlijk shoppen met mijn onvermoeibare zusje. Mooie witte lakens met mijn logo worden op dit moment genaaid en geborduurd, prachtig, houtenschalen met mijn logo ook in de maak (neem ik mee naar Holland voor mijn promotiebijeenkomsten), gisteren een mooie buddha gekocht van anderhalve meter hoogte van steen (wist meteen tussen al die andere boeddhas, dat deze het moest worden!)Rotan (ook van gedraaid bananenblad) eetstoelen en veranda luie stoelen zijn in de maak. En mooie grote aardewerken potten (heel groot voor 8 euro!! in Nederland 200 ??) En nu gaan we op zoek naar wat antieke tafels voor restaurant en huisjes , klamboes, strandtoelen, bedden laten maken etc. En de vrouw van de architect gaat prijzen en kwaliteiten uitzoeken voor me van wasmachine, koelkast en cappucino/espressojuicemaker etc.. Zo alles gaat in de vorm komen! Zelfs een boot ligt al te wachten op nadere inspectie en koop. En ook gaatde wens voor een goede staf/ personeel zich materialiseren, personificeren? Ik ben nu in prachtige Ubud, Bali blijft fantastich, ook al is het toeristisch. half augustus ga ik weer terug naar lombok om de vorderingen in de bouw te bekijken, de boot , personeel zoeken, transport van goederen regelen etc. Ik hoop begin september dan terug te zijn in Nederland met veel mooie foto's en verhalen om met Wytske en Marjan verder te kunnen werken aan de promotie van Via Vacare. In oktober zal er een speciale promotiebijeenkomst plaats vinden (waarschijnlijk op Larenstein)over het Via Vacare coachingstraject!! Ik heb begrepen dat het weer zomer is geworden in nederland. lieve allemaal, geniet ervan en vanuit hier veel warme gedachten voor jullie. Ik probeer nog foto's op deze site te plaatsen, maar de traagheid en de daarmee gepaarde kosten beperken me daarbij enigszins 9zo ook mijn technische affiniteit) Liefs van jet

• 07 Augustus 2007 - 07:30

Sarah:

Hoi lieve mama, wat klinkt dat allemaal goed zeg! Als een prachtige locatie. Wat een mooi idee dat je logo zometeen overal terugkomt. Chique hoor! Ik heb wel het gevoel dat de onverwachte uitgaven toch wel erboven op komen. Dat is toch altijd misschien. Alleen dat water dus......, waar haalt dat dorp zijn zoete water vandaan eigenlijk? En dan straks ook de massageplek, bibliotheek, heerlijk! Ik heb ook heel veel zin om straks in december/ januari gewoon een tijdje daar bij je te zijn en je te helpen met deze eerste tijd. Heel veel succes met de aankopen en ik zie je begin september weer (dan ben ik net terug van fietsvakantie).

liefs, Sarah

• 08 Augustus 2007 - 14:23

Wytske:

heerlijk om te lezen over hoe alles in de vorm komt. krijg al zin om het in het echt te zien ooit.

• 08 Augustus 2007 - 16:16

Harry:

Petje af voor zo'n kloeke schoonzus !!