Fris en groen en toch zo langzaam - Reisverslag uit Mataram, Indonesië van jet kellner - WaarBenJij.nu Fris en groen en toch zo langzaam - Reisverslag uit Mataram, Indonesië van jet kellner - WaarBenJij.nu

Fris en groen en toch zo langzaam

Door: jet

Blijf op de hoogte en volg jet

22 December 2008 | Indonesië, Mataram

Vlinders met veel gefladder, groen en sappig, de tijd van avocado's, mais, mango en sirsat. We hoeven niet veel water meer te halen voor de tuin.regelmtig valt er nu een mooie bui. Achter de bungalows is een mooi muurtje gebouwd en ook een opvang voor zoet regenwater. Het was fijn om terug te komen en Via Vacare weer te zien en de jongens en de boot, helemaal weer opgeknapt en in de verf.
En toen ging ik iedere dag wat missen...batterijen, theedoeken, waxinelichtjes, proviand, emmers, zaklantaarns, messen..ah ja, de jongens hadden het wel gemakkelijk om die dingen te 'lenen" . Volgende keer moet ik beter opletten waar ik wat opberg als het niet kwijt mag. Maar verder gelukkig niets groots. Via Vacare ligt er nog ongeschonden bij.Toch merk ik dat ik weer heel erg wennen moet aan het opmerkelijke gebeuren dat er iedere dag wel weer iets stuk gaat, mis gaat of anders loopt dan verwacht. Want niet alleen de vlinders zijn er, maar nu ook de sprinkhanen in grote getale die de tuin hebben ontdekt en dan brandt er weer een snoer door of barst de grote aardewerken mandikruik of gaat een verwachte boeking niet door of komen twee personeelsleden alleen om je te groeten en een kado vanuit holland te ontvangen en komen dan niet meer opdagen omdat de goudkoorts op het vaste land hun gouden bergen belooft. en ook de architect laat weer verstek gaan.
en repareert de barsten in de vloer niet. Ik merk dat ik er wat moe van wordt en regelmatig mezelf weer moet laten inspireren om mijn visie en energie te blijven behouden. Het is weer loslaten in het kwadraat en accepteren hoe het gaat Gelukkig zijn er net leuke gasten geweest die Vv nooit zullen vergeten als unieke plek en erg genoten hebben. Ook is Marga er met haar heerlijke yoga lessen en verrassende shaitsu massage workshop. En het was weer heel bijzonder om Feike hier te hebben!En morgen komt Berry om met zijn broer de kerstdagen hier door te brengen. Wijn, wit, rood en rose gekocht en andere boodschappen. Ik zit nu fris en groen en schoon gescrubd (ik heb net een heerlijke behandeling van 2 uur gehad in een schoonheidssalon, een lichaamsscrub en massage en een haarspa behandeling)en ga er morgen weer tegen aan. Ik wens jullie allen een fijne kersttijd toe om straks met veel hoop, vertrouwen, en inspiratie het nieuwe jaar in te gaan!

• 22 December 2008 - 13:34

Corrie:

dag lieve jet,
    fijn weer iets van je te horen. ik wens ook jou veel licht en vrede toe.
    liefs corrie

• 29 December 2008 - 08:50

Sarah:

Lieve mama, denk aan jou. Kus

• 29 December 2008 - 12:53

Bia:

lieve Jet, ik wens jou ook een hele fijne jaarwisseling en ik hoop echt van harte dat je in 2009 wat meer regelmaat en rust zult vinden.
    Lieve zoen,
    Bia

• 05 Januari 2009 - 17:36

Zorah En Frank:

hai lieve jet, wat heb je al veel meegemaakt, leuke en minder leuke dingen! frank en ik hebben er heeeel veel zin in om naar jullie toe te komen! de tijd gaat nu heel snel, ik ben nu hier in nederland maar in gedachten zit ik al bij jou op je eiland, ieks, niet echt handig maarja, het is zo, we kunnen bijna niet wachten!! groetje frank en zorah en tot snel, wij vliegen 17-1 en sms-en jou als we op bali zijn doeg p.s:kan ik nog iets speciaal voor jou meenemen uit nederland?
    zoja, laat maar weten.doeg

• 11 Januari 2009 - 17:16

Margreet Boerman:

Lieve Jet,
    Valt niet mee soms als er steeds kleine tegenslagen zijn. Ik wens je veel rust en voldoening in 2009. Liefs van Margreet