geen bericht, goed bericht
Door: Jet Kellner
Blijf op de hoogte en volg jet
16 Juni 2008 | Indonesië, Batavia
Iedere dag is er veel te doen en veel te genieten. Maar doordat ik nu veel op mijn eiland ben en nog geen internet heb is mijn tijd beperkt om uitgebreid te mailen of mijn reisdagboek bij te houden. Ik heb leuke en bijzondere gasten die zich niet vervelen maar precies dat vinden op VV wat ze hoopten. Ze zijn hier al ruim drie weken. En het is af en toe een zangfestijn; een acteur, een dirigent, een koorlid en dan nog met mijn jongens. Concerten onder de sterrenhemel met veel vallende sterren, van dona nobis pacem tot yesterday en kabouter prillewip. Wat heb ik geboft met deze fijne eerste gasten die de waarde van mijn plek zo juist weten in te schatten. Op de aanwijzing van de wichelroede zijn we nu een put aan het graven, over een paar dagen weten we meer. Heerlijke maaltijden gemaakt waar ik trots op was en helaas mijn fototoestel stuk, anders had ik ze gefotografeerd. verder ook nu basilicum selderie, citroenblad, dille, kervel, avocado etc geplant en nieuwe kokospalmen en bananebomen. Alhoewel we zuinig moeten zijn met water en ook de benzineprijs is gestegen, ben ik vol goede moed en zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. ook al regelmatig aanvragen via mijn site binnen en waarschijnlijk zit ik in juli aardig vol! Oei oei spannend red ik dat allemaal? Mijn staf begint een aardige dagstructuur te krijgen en eigen initiatief te vertonen, maar soms moet ik ze echt uit hun middagslaapje rukken..ja voor hun is VV ook een vacare plek af en toe.Ok , ik moet het hierbij laten , maar heb karen en henk, mijn gasten gevraagd wat wat hun vv ervaring te schrijven op mijn weblog en fotos te plaatsen. Alle mensen die gereageerd hebben, ...bedankt,fijn om te lezen als ik meer tijd heb zal ik jullie vragen beantwoordem.
Liefs en een goede zomer..vakantie toegewenst
16 Juni 2008 - 06:23
Gerda:
lieve Jet,
fijn dat de aanvragen nu gaan lopen, lees graag je berichten. succes en geluk! -
16 Juni 2008 - 07:27
Sarah:
Geweldig mam! Als er gasten zijn dan gaat het pas echt leven denk ik. Ervaren dat het werkt. Ik ben zo benieuwd hoe het er nu uit ziet! De informatiemarkt van vrouw in de regio waar ik met Thelma was, was erg leuk! Veel enthousiaste mensen die ook graag naar Via Vacare zouden willen komen! Ga zo door! -
16 Juni 2008 - 08:44
Dajo:
Gaat lekker mam. Nu in deze flow blijven en het waterporbleem zal dan vast ook worden opgelost. -
16 Juni 2008 - 09:18
Fransje En Sido:
Lieve Jet,
Wat ziet het er fantastisch uit en wat fijn dat het gaat lopen! Je droom komt uit.
Liefs, Sido/Fransje
16 Juni 2008 - 20:18
Els :
Lieve Jet,
Leuk om je eerste ervaringen met gasten te horen. Wie weet komt mijn tijd ook nog eens. Daar moet ik natuurlijk wel zelf een besluit over nemen. Wil je me in 't vervolg mailen naar e.borgesius@xs4all.nl? -
17 Juni 2008 - 00:36
Teun:
Heeeel benieuwd naar de waterput !!!
Leuk hoor hoe de fotos blijven veranderen links van hier.
Het mooie snorkelen mag best als heel goed geadverteerd worden, een trekker voor veel mensen hoor !
Fijn dat je bijna vol bent in juli, komt allemaal op zijn plaats, dappere vrouw!
Tropische hug en nog veel dromen..teun -
17 Juni 2008 - 20:52
Corrie:
Lieve Jet,
blijf maar dromen, want ze worden werkelijk jouw leven.Ook ik leef meer en meer mijn droom.
Liefs Corrie -
20 Juni 2008 - 08:55
Bia:
Lieve Jet,
Ik kan bijna mijn ogen niet geloven wanneer ik de foto's zie. Je hebt het goed gedaan en mag best trots zijn. Jammer dat je Manon bent misgelopen maar er komt vast een volgende keer. Ik ga het ooit allemaal eens echt zien.
liefs... -
30 Juni 2008 - 01:17
Ineke Van Gemert:
Hallo Jet,
Wat leuk jou ontmoet te hebben!
Via ‘waar ben je. nu’ heb ik je verhaal gelezen en uiteraard zie ik veel raakvlakken. Het blijkt steeds weer, dat als je de juiste dingen doet, je ook de juiste mensen ontmoet. Dat is iets, wat je bij het maken van plannen niet kunt meecalculeren, maar het is wel steeds een onverwacht geschenk.
Op een andere manier dan de jouwe, leg ik ook steeds vast, wat me bezig houdt. ( www.balibatin.wordpress.com ) Daarin vind je echter niet voor 100 % de waarheid. De problemen, waar ik tegenaan gelopen ben, waren te ernstig en te frustrerend om er de mensen mee te confronteren, die alleen iets willen lezen over de vakantiebestemming, die ze op het oog hadden. Mijn problemen zijn niet veroorzaakt door de Balinezen, maar door een landgenoot, die op mijn geld uit was. De problemen zijn nog niet voorbij, maar mijn conclusie is nu al de volgende: Als men mij vooraf tegen deze persoon had gewaarschuwd, was ik nooit aan deze onderneming begonnen en zat ik nu nog twee-hoog in Delft, verbonden aan werk, dat me niet ligt, voor een karig loon. Nu heb ik het weliswaar moeilijk, maar ik zit op het eiland van mijn dromen (ik kom daar al 6 jaar voor langere periodes), vlak bij mijn vrienden en ik ontmoet meer leuke mensen in een week, dan in Nederland in een jaar. Het is hartverwarmend, hoe anderen (Balinezen en Nederlanders) met me meeleven en helpen. Dat had ik allemaal moeten missen, daar, ‘veilig’ in Nederland.
Ik ben ervan overtuigd, dat we elkaar weer zullen ontmoeten en dan wil ik je wel wat meer vertellen over mijn ervaringen. Nu heb ik nog geen geld te spenderen, maar er komen vast andere tijden en dan staat een bezoek aan jouw eiland bovenaan mijn lijstje. (om iets meer over mijzelf te vertellen: van beroep ben ik boekbinder; ik heb lang een antiquariaat gehad, zowel winkel als markten/beurzen; ik heb een vierjarige opleiding gevolgd voor voetzoolreflexologie. Mijn passie is schrijven. Mijn motto: bezinning, aanvaarding)
Je bent uit Warjihouse vertrokken met een klein doosje zeepnoten. Ik probeer daarmee iets op te zetten voor mijn pleegzoon in Java. Maar ik krijg er geen poot mee aan de grond. Mailtjes aan reformwinkels en dergelijke worden niet eens beantwoord. Iemand, met wie ik zaken zou doen, liet het plotseling afweten, terwijl ik de investereingen al had gedaan. Vandaar die doosjes. En ik had natuurlijk ook te veel aan mijn hoofd de laatste tijd.
Als jij interesse hebt voor dit product op je eiland (het is wel een heel mooi product) dan kan ik wel voor aanvoer zorgen. En dat hoeft niet in die dure tuttige doosjes. Het kan in goedkopere kilo-zakken en wellicht kleinere voor detail-verkoop. Ik zou graag weten, of je er wat in ziet; denk er rustig over na. Niks moet.
Ik wens je heel veel succes met jouw onderneming. Als je foldertjes hebt, zijn die welkom als promotie-materiaal in mijn presentatie mappen. De meeste gasten, die bij mij komen, worden graag geïnspireerd tot andere bestemmingen. En ik zoek zelf een beetje naar doelen buiten de platbewandelde paden.
Ik hoop, dat ik snel een keer langskom, want dat betekent, dat het goed gaat hier.
Hartelijke groet uit Ubud,
Ineke.