beweging en een nieuwe fase? - Reisverslag uit Lombok, Indonesië van jet kellner - WaarBenJij.nu beweging en een nieuwe fase? - Reisverslag uit Lombok, Indonesië van jet kellner - WaarBenJij.nu

beweging en een nieuwe fase?

Door: Jet

Blijf op de hoogte en volg jet

01 Juni 2010 | Indonesië, Lombok

Het is fijn om te merken hoe mijn medewerkers steeds meer ingespeeld raken op het ontvangen en verzorgen van gasten en wat er moet gebeuren op een dag. Ze bieden een mooie gastvrijheid en enthousiasme naar de gasten, denken mee, voelen zich mee verantwoordelijk. Ik hoef nauwelijks meer iets te vragen. Ook koken zonder mij gaat hen goed en lekker af. Ik realiseer me dat Via Vacare een unieke informele sfeer biedt waar ik samen met de staf warme boeiende en gezellige ontmoetingen faciliteer. Er is een structuur en regelmaat ontstaan in het reilen en zeilen. Ik herinner me dat ik twee jaar geleden mee deed aan een talentenworkshop van Willem Glaudemans op basis van archetupen. Waar ligt je passie? Herbergier, gids en alchemist...zo luidde dat voor mij. Dat is helemaal waar in Via Vacare! Toch is het net alsof ik nu een nieuwe fase in ga. Een fase van bestendigen en verbeteren of een nieuwe beweging, verandering?. De echte fase van opbouwen is nu voorbij? Een boek schrijven misschien? Over dit merkwaardige ondernemen in Indonesie, mijn eigen proces daarin, de gasten.. Ook voel ik meer dan ooit dat er ook in Nederland nu echt een nieuwe fase voor me aanbreekt. Ik ben nu vast besloten om een eigen woonruimte, los van Jilles te zoeken en open te staan voor een nieuwe uitdaging, een nieuw leven en liefde misschien. Het is belangrijk om nu schoon te worden van alle teleurstellingen, en een nieuw lied te laten ontstaan, het rouwen te eindigen en het treurig oude liefdeswijsje achter me te laten. Laat ik deze alchemiekunst nu maar machtig worden. Dus wie een geschikte ( mag ook tijdelijke) woonruimte weet? Of een tijdelijke baan of klus tussen september en januari 2010? Of een leuke man??(grapje) Ook ben ik natuurlijk altijd beschikbaar voor kook evenementen/workshops en eethuis aan huis.
Ook Ratu maakt nieuwe plannen, stap voor stap komt zijn idee om in zijn woonplaats en de stad een Via Vacare city yoga guesthouse te maken, dichterbij. Mede dank zij de enthousiaste steun van exgasten. Er is nog wat geld nodig. Dus als je hem wil steunen, mail me voor meer informatie! Het is nu even rustig in Via Vacare, maar we hadden een erg gezellige maand met leuke en bijzondere gasten. En zo fijn dat Thelma en Jack er waren! Een goede start van het hoogseizoen. Via Vacare is zo groen nu, mooi. Maar de regentijd lijkt nu voorbij, hopelijk ook voor jullie in Nederland. Liefs van Jet

• 01 Juni 2010 - 07:08

Dea:

Dag Jet,
    Fijn voor je! Geniet! Wat leuk om de jongens en Rodea even te zien, doe ze de hartelijke groeten. Je hebt een prachtig plekje Jet, mijn complimenten, heb genoten!!
    Lieve groeten,
    Dea.

• 01 Juni 2010 - 07:16

Bia:

Lieve Jet,
    Zoveel activiteit rondom jou, je energie, je creativiteit. Ik blijf vol verwondering.
    Een fijne zomer Jet en wellicht zien we elkaar een volgende keer.
    Warme groet,
    Bia

• 01 Juni 2010 - 09:16

Corrie:

Lieve Jet,
    Je ontwikkelingen raken me. Veel herkenning in de fases die je doormaakt in jouw proces.
    Wat heeft het leven ons toch veel te bieden als we ons daarvoor openen.
    Liefs Corrie

• 01 Juni 2010 - 10:12

Mieke Krottje:

Jet, wat klinkt het allemaal fantastisch. Ik ben best een tikje jaloers op je! Wanneer je weer terug in Nederland bent hoop ik echt dat je nog een keer voor iedereen lekker wilt koken. Groetjes en ik verheug mij erop om je in september weer te zien. Tot die tijd; geniet ervan en bedenk tevens dat het leven zonder mannen ook heerlijk is hoor!!!! hahha

• 01 Juni 2010 - 12:53

Anke:

hallo Jet,

Goed je verhalen te lezen.
    Heerlijk hoe jij bezig blijft en zo'n prachtige plek hebt gecreeerd. Hoop over een jaar of twee je zeker te kunnen bezoeken.
    heel veel liefs

Anke

• 01 Juni 2010 - 19:41

Catja:

Lieve Jet,

Was gisteren even in jouw huis, moest gebruik maken van het toilet tijdens het beeldhouwen. En ik liep de keuken in en zag je schoenen/laarzen staan en plops een berichtje van Jet dat het goed gaat met je. En dan lees ik dat je beslissingen hebt genomen, gaat jou zeker lukken Jet! Geniet vooral en een hele dikke knuffel en uiteraard kijk ik om mij heen, wie weet..........

• 01 Juni 2010 - 21:53

André OdB:

Dag Jet,
    natuurlijk: bewondering voor wat je verteld en de tijd waarin je zit. Ik leef met je mee en zal voor je uitkijken naar woonplek en tijdelijk werk. Al mijn groeten en gedachten voor jou.

• 01 Juni 2010 - 22:09

Hans (Terschelling):

Hallo Jet,
    zojuist jouw verslag gelezen. Herinneringen van mijn verblijf komen weer boven. We zullen zeker terugkomen; immers Helma's zus woont in Yogya! Doe mijn hartelijke groeten aan jouw bijzondere staf. Zij hebben mij vreselijk in de watten gelegd!
    We zullen een vorm van sponsoring bespreken.
    Liefs en het allerbeste,
    Hans

• 02 Juni 2010 - 05:38

Annettie:

Dag lieve Jet, en zo blijven we ons ontwikkelen, stappen zetten, beslissingen nemen, afscheid nemen (doorzetten nu hoor :))... Was het niet de Dalai Lama die zei eerst uit te voeren wat je echt niet wilt en dat er dan pas een weg/energie komt om weer verder te gaan? Goed ook dat je je realiseert dat je een heel bijzondere plek hebt met een geweldige staf om je heen. Samen creëren jullie een relaxt moment voor jullie gasten. Ik zou het niet zo kunnen, want niets ontgaat je. Ik sluit me aan bij Dea: ik heb genoten en doe heel veel moeite om de rust diep binnen me vast te houden in dit hectische Nederland!
    Liefs, Annettie

• 02 Juni 2010 - 08:28

Sarah:

Hoi mam, fijn van je te horen en dat het goed gaat! Zo klinkt het echt.

liefs

• 02 Juni 2010 - 15:16

Jelly Zijlstra:

Hallo Jet,

Het is al weer een lange tijd geleden dat we elkaar hebben gesproken. Herinner je je me nog. We hebben elkaar in Deventer op het bospad ontmoet.Daarna een keer koffie gedronken bij het CS station Den Haag.
    Ik ben je echt niet vergeten!
    Hoe gaat het met je. Hoe is het afgelopen met het stuk grond waarop je het "dorp" hebt gebouwd? Ik herinner me dat daar een conflict over was ontstaan. Wanneer ik deze prachtige foto's zie weet ik zeker datik een keer jouw richting uit moet komen. Het lijkt me heel leuk om je weer eens te ontmoeten.

Heel veel liefs van Jelly

• 13 Juni 2010 - 05:53

Daphne Riupassa:

Ha die Jet! Wat heerlijk om dit allemaal te lezen. Via Vacare staat als een huis en jij ook. Wees alert in die fraudezaak, herinner je mijn belevenissen in Nepal; de manager daar ter plaatse, als een broer en vriend beschouwd door de Nederlandse oprichtster van de stichting heeft afgrijselijk misbruik van die positie gemaakt. En helaas niet alleen in financiele zin. Er was daar van een bepaalde transactie geen behoorlijke eigendomsakte. Maar ik ben ervan overtuigd dat het bij jou goed komt, je hebt goede mensen om je heen. Moest laatst weer aan je denken, bij het vastleggen van mijn triennale-reis (ja ja, ik heb weer een lange time-out verdiend na een jaar gebuffeld te hebben als directeur van een stichting). Maar ik ga dit keer de andere kant op, naar Zuid-Amerika, dus laat je eiland noodgedwongen links liggen. Weet zeker dat het er nog van komt hoor, dus keep me posted van je activiteiten! Blijf genieten daar en ik verheug me nu al op je boek. Dag lieve Jet, tot ziens!
    Dikke zoen, Daphne

• 15 Juni 2010 - 05:41

Teun:

Klinkt heel fijn allemaal op viavacare.Ga zo door Jet. Je hebt een mooi warm hart en laat het anderen voelen en deelt je levens ervaringen in liefde.wat betreft een man (grapje...)ehhu De juiste komt heus wel aanwaaien op het beste moment.
    Nou zeg, is er nou niet iemand die een plekkie in heel nl vrij heeft voor deze bijzondere vrouw?
    sampai jumpa en kus op je neus...

• 29 Augustus 2010 - 16:01

Fenn:

beetje druk geweest... heb je bericht bewaard en vandaag gelezen... Dapper dat je los gaat komen van alles...

Ik denk aan je! Misschien een keertje eten met jou, sarah en ik :)

Hoop dta al je wensen in vervullig gaan.

Liefs,
    Fenn

• 29 Augustus 2010 - 16:01

Fenn:

Ik denk aan je! Misschien een keertje eten met jou, sarah en ik :)

Hoop dta al je wensen in vervullig gaan.

Liefs,
    Fenn